Curry Thai de tofu (vegan)



Ingredients per 8 persones

     1 carbassa (1,2 kg)
     oli de castanyes
     2x 400 g de llaunes de coco lleugeres
     400 g de verdures cuites sobrants, com brots de Brussel·les, pastanaga, kale, col, bròquil
     Tofu de seda ferm de 350 g
     75 g de cacauets sense sal
     oli de sèsam
     1 pebre vermell fresc coent
     2 llimes


     PASTA DE CURRY
     1 culleradeta de llavors de comí
     2 grans d'all
     2 xalotes (charlotas, cebes dolçes)
     5 cm de gingebre
     2 cullerades de salsa de soja
     4 pebres verds
     2 cullerades de coco dessecat
     1 grpata de cilantre fresc (30 g)
     1 llima


Mètode

    Preescalfeu el forn a 180ºC / 350ºF / gas 4.
    Renteu la carbassa, talleu-la amb cura a la meitat i traieu-ne les llavors i talleu-les a falques. En una safata torradora, tireu-la amb una cullerada sencera d’oli de castanya i un polsim de sal marina i pebre negre, i després torneu-ho al voltant d’una hora o fins que estiguin tendres i daurats.
    Per a la pasta, torreu les llavors de comí en una paella seca durant 2 minuts, i després poseu-les en un processador d’aliments.
    Peleu, talleu i afegiu-hi els alls, els xalotes i el gingebre, juntament amb 2 cullerades d’oli de castanyes, la salsa de soja, els prebes, el coco i la major part del cilantre i el suc d'una llima.
    Poseu 1 cullerada d’oli de castanya en una paella gran a la cassola a foc mitjà amb la pasta de curry i sofregiu-la durant 5 minuts perquè els sabors vagin agitant amb regularitat.
    Trieu la llet de coco i aigua de mitja llauna i, a continuació, feu-la coure a foc lent durant 5 minuts.
    Incorporeu-hi la carbassa rostida, talleu-ho i incorporeu-hi les verdures i deixeu-ho al foc més baix, després degusteu-ho i condimenteu-lo a la perfecció.
    Mentrestant, cou el tofu i fregiu-los en una paella a foc mitjà-alt amb 1 cullerada d'oli durant 15 minuts o fins que estiguin daurats.
    Tritureu els cacauets i tirreu a la paella de tofu fins que estiguin lleugerament daurats.
    Serviu el curri cobert amb el tofu daurat i els cacauets, picats amb una mica d’oli de sèsam. Talleu el pebrot i salpebreu-les amb les fulles de cilantre. Serviu-ho amb trossos de llima.


Pots afegir arroç basmati.

No comments:

Post a Comment