Ingredients per 8 persones
1 carbassa (1,2 kg)
oli de castanyes
2x 400 g de llaunes de llet de coco
400 g de verdures variades, com brots de Brussel·les, pastanaga, kale, col, bròquil
350 gr Tofu ferm
75 g de cacauets sense sal
oli de sèsam ( o poo oli d'olive a l'encalenteixes amb llavors de sesam)
1 pebre vermell fresc coent
2 llimes
PASTA DE CURRY
1 culleradeta de llavors de comí
2 grans d'all
2 xalotes (charlotas, cebes dolçes)
5 cm de jingebre
2 cullerades de salsa de soja
4 pebres verds
2 cullerades de coco dessecat
1 grapat de cilantre fresc (30 g)
1 llima
Mètode
Preescalfeu el forn a 180ºC / 350ºF / gas 4.
Renteu la carbassa, talleu-la amb cura a la meitat i treu-ne les llavors i talleu-les a quadrets. En una llauna de forn tireu-la amb una cullerada sencera d’oli de castanya o oli d'oliva i un poc de sal marina i pebre negre, i després torneu-ho al voltant d’una hora o fins que estiguin tendres i daurats.
Per a la pasta, torreu les llavors de comí en una paella seca durant 2 minuts, i després poseu-les en un processador d’aliments.
Peleu, talleu i afegiu-hi els alls, els xalotes i el jingebre, juntament amb 2 cullerades d’oli de castanyes, la salsa de soja, els prebes, el coco dessecat i la major part del cilantre i el suc d'una llima, si no se mescla, afegiu un poc d'aigua.
Poseu 1 cullerada d’oli de castanya en una paella gran a foc mitjà amb la pasta de curry i sofregiu-la durant 5 minuts perquè els gusts vagin mollant.
Tireu la llet de coco i aigua de mitja llauna a la paella amb la pasta de curry, a continuació, feu-la coure a foc lent durant 5 minuts.
Incorporeu-hi la carbassa rostida a la paella amb la pasta de curry, talleu-ho i incorporeu-hi les verdures i deixeu-ho al foc més baix, després degusteu-ho i condimenteu-lo a la perfecció.
Mentrestant, cou el tofu i fregiu-los en una paella a foc mitjà-alt amb 1 cullerada d'oli durant 15 minuts o fins que estiguin daurats.
Tritureu els cacauets i tirreu a la paella de tofu fins que estiguin lleugerament daurats.
Serviu el curri cobert amb el tofu daurat i els cacauets, picats amb una mica d’oli de sèsam. Talleu el pebrot i salpebreu-les amb les fulles de cilantre. Serviu-ho amb trossos de llima.
Pots afegir arroç basmati al plat.
0 Comments:
Post a Comment